Hej igen

2013-11-20 14:03:40
 
 
Nu känns det lugnt inför tentan. Jag har läst på allt en gång till, gått igenom alla instuderingsfrågor och jag ska läsa alla artiklar igen ikväll, de engelskspråkiga. Hoppas på att loppan somnar i god tid ikväll så att mamman kan läsa. Sen har jag duschat, ätit lunch, sorterat rätt på alla viktiga papper med inloggningsuppgifter osv från telia och lagt alla mina räkningar i en mapp, ska köpa en pärm sen så att varje räkning får en egen kolumn, det blir enklare så. Men just nu får det funka som det är! Sen har jag lagt över alla Pretty little liars avsnitt i en mapp för min boss Emelie ska få dem sen på ett usb, hihi, och så har jag beställt säsong 3 av serien så att jag kan fortsätta se, jag ska börja på säsong 3 nu egentligen men jag har inte hittat den med svensk text så nu har jag beställt den istället! Så det får bli en julklapp till mig själv, jag hade lite rabatt också eftersom jag fyllt år! Så hoppas cdon är snabba, för isåfall kan jag börja nörda redan i helgen när jag inte har några speciella planer än förutom lite jobb.. 
 
Nej nu ska jag platta håret och sminka mig så jag kan gå utanför dörren, haha. Kram på er! 

Onsdag

2013-11-20 11:10:52


Jag har köpt lika kökshandukar! Superfina. Sitter här och pluggar lite och lyssnar på melissa horn, bra onsdag. 

Kärlek

2013-11-20 00:04:28
Emilia vandrade upp vid 23 och sover nu tryggt bredvid mig. Glömde skriva att vi var på BVC igår och hon klarade alla "tester" fint och är nu 91 cm lång och väger 12,5 kilo. Stora, lilla tjejen <3



Vardag

2013-11-19 13:35:10

Hej hopp mitt i vardagen! Jag har precis ätit en matlåda från frysen beståendes av kött, ris och pepparsås! Så smidigt och bra att alltid ha matlådor förberedda i frysen så man slipper laga mat vrålhungrig! Lagar mat gör jag visserligen just nu ändå, lax, potatis och citron/dillsås men det är till kvällens middag och matlådor utav det! Hihi. Dricker givetvis kaffe nu också, med chokladsmak, så sjukt gott, fick det av Ronja i present och det är redan snart slut. Måste köpa mer. Ikväll ska mina orkidéer badas också, en gång i veckan är det bad för dem haha. Jobbiga växter men åh så vackra. Strax dags för möte på jobbet också och innan dess tänkte jag smita förbi Telia. Kram på er! 



Den mest betydelsefulla bilden

2013-11-16 22:34:53
I Emilias rum, där hänger den. Tavlan. Med bilden på pappa, hållandes i sitt första barnbarn. Det är så mycket kärlek och lycka i bilden. Jag minns att han var alldeles rörd, jag satt på hallgolvet och packade ihop skötväskan och pappa kom nerför trappan med Emilia i sin stora, trygga famn, alldeles försiktigt, han sa ingenting speciellt han bara stod där med henne. Jag var alldeles varm i hjärtat av kärlek och jag kände att åh, vilken härlig tid vi alla har framför oss och vilken fantastisk morfar han blir för henne. Han som älskar barn och skrattar gott åt deras tokigheter. Klappade mig ofta på magen som gravid och var glad över att få bli morfar. Det gör något fruktansvärt ont att ens skriva denna text och det smärtar så i mitt hjärta och jag vill gärna skrika rätt ut, bara att få fysiskt visa hur mycket han fattas mig! Det är helt overkligt. Jag hör hans röst i mitt huvud nästan varje dag och hans skratt och jag ser honom framför mig. Åh. nu kommer mina tårar. Suck, pust, vill ta av mig denna sorg ibland och få andas lite men den är alltid, alltid där. Nu har jag nyss firat min tredje födelsedag utan dig pappa och jag saknar dig så. Saknar att få känna din hand stryka över min kind, värmen av dina kramar, höra dig uttrycka din kärlek till mig. Åh, min älskade pappa. Himlen har verkligen världens finaste ängel där uppe och jag hoppas innerligt att vi en dag ses igen! För jag var inte klar.....
 
 
 
 
 

Ordning

2013-11-16 22:19:58
Godkväll! Åh vad jag önskar att jag slapp jobba inatt och kunde få gå och lägga mig istället. Suck, men det är ett par timmar kvar till jag börjar så jag hinner faktiskt slappa ett tag till. Jag har tittat på Så mycket bättre och druckit en av livets bästa drycker (cola zero) och ska nu dricka livets absolut bästa dryck (kaffe) så att jag håller mig vaken inatt, haha. Imorgon ska jag sova lääänge och vid tolvtiden ska mamma och jag tvätta våra bilar, och sen jobbar jag ett kvällspass på jobbet, ett par timmar bara så det är skönt! 
 
Förresten så börjar jag och Emilia komma iordning här hemma nu. Jag känner mig mer och mer hemma för varje dag och jag längtar till jag får upp alla gardiner och småplock, saker som gör en lägenhet till ett hem. Vardagsrummet är väl det rummet som är minst klart, jag vill ha en fåtölj till soffan, en sittpuff, ben till tv-bänken, en hylla längs med sängen och en matta under soff/fåtöljgruppen, men samtidigt vet jag inte om jag vill ha det så heller plus att eftersom jag är student så ska jag tydligen lägga ner mina pengar på tråkiga skolböcker...haha åh vill bara vara klar med den där utbildningen. Himmel vilken tid det tar, men det är bra det med eftersom man utvecklas längs vägen. Jag känner ibland att jag inte alls är samma person som för ett år sen, men samtidigt är jag ju det, bara att jag mognat ännu mer och växt i mig själv..
 
Hur som helst så trivs jag bra med mitt nya hem. Den här lägenheten, den är verkligen jag. Det är verkligen Louise här. Det är en lägenhet i gammal stil med höga lister längs golven, fina dörrkarmar, högt i tak och allt är ljust, nytapeteserat, nymålat och fina golv, gamla beslag på dörrar och framförallt ett vitt kök med mörkt golv, något jag alltid velat haft. Höga fönster och en fantastisk planlösning. Det är inte direkt svårt att mysa här eller att bo in sig. Det jag funnit till en nackdel är förvaringsutrymmena som inte är så skrytsamma men med rätt planering så går det med. Nära stan, nära jobbet, smidigt att ta sig till motorvägen och Örebro, nära min familj och nära dagis och alltså det absolut bästa måste väl ändå vara att huset är nästintill rosa och med en "snirklig" balkong över porten. Åh, ni hör ju, ni som känner mig, en riktigt "shabbychic" lägenhet, perfekt för citychica Lollo, haha.
 
Nuuu hör jag att min söta lilla kaffebryggare är klar. Jag tänkte förresten ta fina bilder på hemmet när gardiner sitter uppe, och lägga upp här, det kommer väl om en vecka eller två, min fina och duktiga mormor ska hjälpa mig sy dem. Stort tack mormor! 
 
Min styrka i livet, utan tvekan! Utan dig är jag inget. Emilia är lämnad hos sin pappa lör-mån och jag saknar henne efter ett par timmar. Ses på måndag morgon mammas skatt!
 

Lördag

2013-11-16 14:01:12
Idag har vi varit på en liten teater med Svea, Helena och Jonas, jättemysigt! Sen har vi lagat lasagne, städat och nu myser vi framför en film innan vi ska iväg och handla inför eftermiddagens kalas. 



Våra vildingar

2013-11-14 19:08:26



New in

2013-11-14 19:07:50
Unnade mig en födelsedagspresent till mig själv! Är så nöjd. Är även nöjd med dagen, fått så mycket gjort idag och så har Lovisa och Aiden varit här och bakat pepparkakor med oss! Såå mysigt. 




Fixar

2013-11-14 11:51:52
Titta vad fint mamman ordnat i loppans rum. 




Lunch

2013-11-14 11:50:41
Dagens lunch består av kyckling, ris och currysås! Lyxar med Cola zero också. Har hämtat mina kläder från förra lägenheten, dammsugit och springer till och från tvättstugan. 



Dagen till ära

2013-11-13 13:19:38
Hej! Har precis ätit lunch. Idag blev det mormors köttbullar och så mitt eget potatismos. Så gott! Jag har även startat en tvättmaskin nere i tvättstugan så att jag inte ska ha allt för mycket tvätt imorgon och nu ska jag duka inför eftermiddagens kalas! 
 
 

23 år!

2013-11-13 06:43:33
 
 
 
 
 
Idag är det min födelsedag! 
 
 

Liten lista

2013-11-12 13:20:00

1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej, det gör jag inte, alltså känslor uppstår ju i första ögonkastet men kärlek är ju något som växer fram, baserat på de där känslorna, hihi.

2. Har du någonsin blivit sårad? Ja, det har jag verkligen blivit.

3. Har du någonsin tänkt på en och samma tjej/ kille flera gånger under natten innan du somnade? Ja

4. Har du gillat en kille utan att berätta det för honom? Ja, det har jag.

5. Har du kysst någon inom de senaste tre veckorna? Nej

6. Har du haft en hemlig beundrare? Nej, det tror jag inte.

7. Är du kär? Nej

8. Vill du gifta dig i framtiden? Ja, det vill jag.


 

1. Kärlek eller lust? Kärlek

2. Hår eller ögon? Ögon

3. Katt eller hund? Hund, katter alltså, nej, jag är livrädd för katter haha

4. Några få bästa vänner eller flertalet ”vanliga” kompisar? Bästa vänner

5. TV eller Internet? Internet

6. Coca-cola eller Pepsi? Cola zero!! 

7. Vild utekväll eller en romantisk hemmakväll? En helg som innehåller båda är det bästa!

8. Pengar eller lycka? Lycka

9. Dag eller natt? Dag

10. Facebook eller mobil? Mobil


 

1. Blivit påkommen när du försökte smita hemifrån? Haha nej, men pappa ringde mig och frågade vart jag hade bråttom sent på en vardagskväll när jag var, åh, vet inte, sjutton?

2. Brutit ett ben? Nej

3. Gjort nåt du ångrar? Ja 

4. Hoppat Bungee Jump? Nej

5. Ljugit för någon du tycker om? Ja

6. Ätit en hel tårta? Nej haha

7. Gjort bort dig offentligt? Ja

8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Nej

9. Gråtit när ett husdjur dog? Nej, har inget husdjur som dött.

10. Velat försvinna? Ja



Vad såg du på tv sist? Nyhetsmorgon

Vems blogg läste du sist? Blondinbella! Snart kommer hennes bebis hihi

Vad åt du sist? Kotlett, ris och fempepparsås.

Vem pratade du med sist? I telefon: Ronjaaa, annars så var mamma här nyss.

Vem ringde du sist? Ronja

Vem messade du sist? Har en ständig smskonversation med min bästa Ronjis

Vem pussade du sist? Emilia

Vem kramade du sist? Emilia

Vem bjöd du sist på något? Ronja! Middag och frukost samt lite annat gottis haha, jag är en liten feeder!

Vad köpte du sist? Kaffe


Tisdag

2013-11-12 12:21:44
Nu har jag läst de två artiklarna som vi ska ha läst tills imorgon och även gjort studiefrågorna till dem, bara ett kapitel kvar att läsa i en av böckerna som jag ska hämta ut ikväll, har inte fått avin än men vet att det kommer att komma en sen. Sen har jag dammsugit och moppat golven! Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sen blir det lunch. Vid tre ska loppan hämtas, vid halv fyra kommer morbror och sitter barnvakt så att mamman kan hoppa in och jobba 16 - 19! Imorgon fyller jag 23 hela år, vad fort tiden går, men det känns bra att fylla år ändå. Trevlig tisdag på er!
 
 

Hallen

2013-11-12 09:10:30
Svårt att få rättvisa bilder och så har vi ingen lampa i hallen än, men det blev hur som helst jättefint med dörrar till städ, garderob och badrum! 




Dubbeldörrarna

2013-11-12 09:03:48
Lite bilder på dubbeldörrarna till Emilias rum, eller den ena är alltid stängd så det blir smidigt på kvällen vid nattning, men själva funktionen är en dubbeldörr! Så fint. 


Äntligen

2013-11-11 19:08:08
Åh så lycklig! Kom hem med en trotsig och hungrig tvååring, bärandes på blöjor och väskor och så ser jag att innerdörrarna är på plats och att de skruvat upp min spegel också! Så himla skönt! 




Emilia vill ha

2013-11-10 15:06:22

Jättefin tavla, från Coldplays låt Yellow, himla fin låt som påminner lite om hennes morfar, han tyckte om Coldplay. 
Sen vill jag införskaffa ett par fina och värmande tofflor till dagis nu inför vinter och dessa barnböcker av Astrid Lindgren måste väl vara de finaste barnböckerna som skrivits. Vilken människa hon var!


Bestämt mig

2013-11-09 17:25:36
Äntligen bestämt mig! Mörklila längder i vardagsrummet, vita hissgardiner i matsalsrummet och Emilias rum, och grå i köket! Mormor ska hjälpa mig sy längderna. Kommer bli fab!




Lördag

2013-11-09 08:21:28

Godmorgon! Precis vaknat, klart jag vaknar 8:00 när jag har sovmorgon.. Jaja, är pigg nu så ska snaaart gå upp och äta frukost! 


Första

2013-11-08 20:58:02
Jag har sovit här själv förut, så det är inte första natten utan Emilia men usch vad tomt det är! Vill bara ha söndag nu, men jag har lite planer imorgon så jag kommer att ha en rolig helg också. På måndag börjar engelskan på universitetet, fy!
 
 
Åh för dig gör jag allt! Allt och lite till. Älskar dig mer än något annat, min styrka i livet!

Vardag

2013-11-07 11:51:31
Jag har fått klart mina två examinationer, organiserat in alla viktiga papper och räkningar, dammsugit och lagat tacogratäng, eller den står i ugnen nu! Ska äta lite utav den till lunch och om en timme ska jag fika med Elin och Mathilda! Så mysigt. Det blev väl ingen större skillnad efter varvet med dammsugaren, skillnad blir det imorgon när jag ska moppa golven också och göra rent alla fönster, mamma kommer ner och hjälper mig! Jises vad det blir smutsigt efter renovering alltså, kryper fram damm överallt. Men nu är det värsta borttaget iallafall och bättre blir det imorgon! 
 
Nu börjar det dofta från gratängen, mmm, jag ska göra mig iordning lite snabbt så det bara är att gå sen när jag ätit. Trevlig torsdag på er! 
 
 

Sängen

2013-11-07 11:00:41


Lite strykning och fler kuddar så är den klar! 

Hos oss

2013-11-07 10:58:34





Köket!

2013-11-07 08:09:18


Jag är så nöjd med vårat vita kök!

Torsdag

2013-11-07 06:26:28
Godmorgon! Loppans pappa "lånade" Emilia igår och hon sov även kvar där, så jag gick snällt upp klockan fem imorse och åkte dit och hämtade henne efter att hon vaknat till. Nu sitter vi med tända ljus ovh myser under filten framför Nyhetsmorgon. Mys!

Trött liten tjej.



2013-11-06 11:08:00
Jag är så harmonisk idag. Lite väl harmonisk kanske för jag är ganska trött också, en liten tjej som vaknade av regnet inatt kröp ner hos mig och hon är lite utav en väderkvarn så jag har fått både små armar och ben på mig inatt men huvudsaken är att hon sov! Iallafall, harmonisk var det. Ja det är jag för jag är klar med första examinationen och skrivit klart ett utkast av den andra, som jag tänkt göra klart idag. Så jag är alltså ca 85% klar nu, känns lugnt i och med att jag har ikväll och torsdag dag på mig också. Älskar denna känsla när planeringen går hand i hand med vardagen. 
 
Idag fixar de lite målning i min lägenhet och de sätter även upp gardinfästen i köket, sen på fredag kommer alla innerdörrar, eller jag hoppas verkligen det eftersom det kommer lite folk till mig på lördag! 
 
Nu ska jag äta lite lunch, är hos min mor och pluggar. Behöver mer kaffe också, zzz, så trött mamma idag.KRAM 
 
 
 
 

Mat

2013-11-05 21:14:00
Igår hade vi lyxen att ha mormors fantastiska köttbullar med sås i kylen så gårdagens matlagning blev bara att koka potatis och göra mos av, stort tack till världens godaste köttbullar! (och allt annat ni ställt upp på, finare morföräldrar finns inte!) Idag har vi ätit spaghetti, köttfärssås och lyxat till det med vitlöksbröd till! Blev hela två matlådor till mamman och tre till loppan, och då bjöd vi även moster Linnéa på middag. Igår var det morbror Victor vi servade med mat och fika! Älskar min familj, hade inte varit något utan er! Och vi har haft min fina och kloka vän Lovisa på kaffe idag, stort tack för titten! Som sagt, all kärlek till mina hjärtan! 
 
 
Titt så mycket matlåder! Haha Karlskogadialekten smyger sig på! 

Köket!

2013-11-05 20:21:38
Nu är skåpluckorna och handtagen på plats, bara lite målning kvar. På fredag senast kommer dörrarna upp! 




Jippi

2013-11-04 12:15:53


Glömde säga att sista "administrativa" är fixat nu med flytten. Igår beställde jag tv, bredband och telefoni från Telia så nu har jag allt samlat där: Mobilabonnemang, mobilt bredband till iPaden och så ovanstående. Totalt kostar allting i ett fastpris 1000 kr i månaden för mig ungefär och de första tre kostar det 700. Det känns lite dyrt men det är bra, jag nöjde mig inte med det minsta tvpaketet och det minsta bredbandet för jag kommer faktiskt tillbringa mycket tid med både tvn och datorn och då ska internet inte sega och tvn ska ha ett brett kanalutbud! Jag tittar ju på trean en del och till Emilia valde jag det stora kanalpaketet så att massor av olika barnkanaler (utan reklam, det är det bästa) finns med! Och det absolut bästa är att det 1: går att spela upp spotify via boxern i tvn och 2 att det går att hyra film i tvn, hur bra som helst, massor av titlar och slippa gå tillbaka med hyrfilmen sen och att jag inte laddar ner något olagligt. Jag är så bra! Hihi
 

Måndag

2013-11-04 10:53:28
Idag är det plugg som gäller, måste få klart första examinationsuppgiften för imorgon byter jag och Ronja böcker. Så just nu har jag lite paus, suttit sen 9 och har kommit ganska långt så jag borde vara klar till 15 när Emilia ska hämtas på dagis, annars får jag skriva lite ikväll också när hon har somnat. Hoppas på att mitt kök är färdigt när jag kommer hem idag (är byggarbetare där just nu) och att innerdörrarna är färdiga till på onsdag.
Kram på er!
 

Sov första natten med Emilia igår, vi tittade på Solsidan och sen när det var dags att sova så somnade hon i min säng och sen när hon somnat bar jag in henne till sin egen.
 

Mysfrukost

2013-11-02 10:49:10
Åt frukost med min syster imorse, så mysigt! 


Sturevägen

2013-11-02 08:37:35
Nu är iallafall alla möbler här, förutom köksbordet eftersom köket inte är helt klart än, det kommer springa lite byggarbetare här i veckan som ska få dit köksluckor. I de andra rummen är det gardinstänger och innerdörrar som fattas! Annars är lägenheten klar och färdigrenoverad med mina tapeter och det golv jag valde i Emilias rum. Det är så fint! Tomt än såklart eftersom ingenting finns uppe på väggarna men det kommer bli så fint när det är färdigt. Jag och syster har sovit här första natten inatt och jag har sovit jättebra. Bilden visar min vy från sängen! 


Emilias rum!

2013-11-01 06:37:28
Funderar på om loppan ska få detta av sin mamma i julklapp. Från ikea! 
 
 

RSS 2.0