Mysmorgon

2013-03-27 08:12:53
Dagen började med att Emilia kom in och väckte mig vid 6, sen gick hon ut igen, satte sig i soffan och lyckades på något sätt knappa in barnkanalen. Ja det är faktiskt sant, måste ha varit den kanalen som var på senast på tvn eller nåt, haha. Ja där satt hon iallafall och jag gick upp och fixade kaffe, frukost och smörgåsar. Åt frukost och myste! Sen började jag plugga lite, ska läsa igenom två uppsatser som jag ska opponnera på, det är numera klart fast det tog lite tid, hade en liten busunge i knäet samtidigt som gärna ville vara med och kladda på papperet så det är lite extra streck under mina kommentarer, haha. Nu är hon lämnad på dagis och jag gör mig redo för seminarium!
 


Loppan i knäet och en uppsats att läsa. Det går faktiskt att plugga när hon är hemma fast ja, jag får inte lika mycket gjort, haha.

Dagen

2013-03-26 20:15:00
Hej hopp! Idag har jag skickat in uppsatsen, slängt skräp på tippen som rensats ut från förrådet, (gissa hur skönt det är att få det urrensat?!) nu kan vi äntligen få plats med saker vi har i lägenheten som egentligen ska ner i förrådet! Heja oss och stort tack till Linnéa W som hjälpt till! 
 
Sen har vi även lekt hemma hos Milton och Meia idag och jag har fått en god kopp kaffe, fika och himla mysig pratstund med Linnea M, (många Linnéor här idag) så himla roligt att ses och toppen att vi bor så nära och att Milton och Emilia är på samma dagis! Tack för idag, vi ses snart igen!
 
Det går förresten fortfarande riktigt bra och över förväntan med att sova utan ena sidan på spjälisen men ikväll var det lite tufft, hon "rymde" ett par gånger och vi fick gång på gång gå in med henne igen och hon blir så fruktansvärt sur när vi lägger henne ner igen så till slut la jag mig bredvid och strök henne över håret, och över näsan såsom jag gjorde när hon var bebis och hon blundade direkt, kanske hon minns? Iallafall så somnade hon tungt och jag bara låg och tittade på henne. Min lilla skatt, min kärlek, mitt liv. Vilka känslor ett modershjärta har. När jag sakta och försiktigt reste mig upp så vaknade hon, fasiken tänkte jag men fortsatte gå ändå. Vilket skrik. Precis som att "lämna mig inte". Det gör ju fruktansvärt ont i mammahjärtat när jag fortsätter gå ut ur rummet när hon ligger där och skriker men vad ska jag göra, jag vill samtidigt inte vänja henne vid att somna intill mig eller Daniel så det är bara att trycka på offknappen och gå...... suck! Men två-tre minuter senare blev det tyst och är fortfarande så hon har somnat. Så jag vet ju innerst inne att hon inte lider av det, det är det jag som gör... jaja tredje kvällen nu så fjärde imorgon, hört att det tar fyra dagar att få in nya rutiner.
 


Mamma ä l s k a r dig. Du kommer bli så trött på din moder för jag kommer tjata hål i huvudet på dig med dessa tre ord!

Påväg

2013-03-25 13:20:00


Bild på loppan från imorse. Nu är mamman på god väg med sin uppsats, lite mindre än hälften är skrivet och resten tas ikväll med hjälp av en kunnig sambo som kan det mesta om vetenskapen under renässansen, tack och lov säger jag. Nu ska jag laga lite lunch, städa upp lite här och göra mig klar för att hämta Emilia vid tre, sen får vi fikagäster! Kram på er.

Kavat

2013-03-25 07:39:03

Igår passade vi på att beställa ett par sandaler från Kavat till loppan då Ellos erbjöd 40% rabatt på en valfri vara! Så vi köpte dessa i storlek 23, hon har haft 22 sen i vintras, förra sommaren hade hon 19/20 så det verkar ju rimligt. Är de för stora så går det att lägga i en extra sula men går inte det så får vi skicka tillbaka och ändra storlek bara. Jag har iallafall mätt och gått efter storlekstabeller och med tanke på att hennes gummistövlar i storlek 23 sitter bra och är 1,5 cm för stora så borde sandalerna också funka i den storleken! Fina är de iallafall och skyddar små tår i fram och har ett stadigt grepp och ger ett bra stöd för foten. Perfekt när hon ska springa runt hela dagarna i sommar. Ska även köpa ett par sneakers också för de dagar det är lite kallare samt som man kan använda i vår både hemma och på dagis, tips? Funderar antingen på Kavat eller Adidas!

Lite mera tips

2013-03-25 07:32:00

Lego duplo, finns hos både leklådan, lekmer.se och jollyroom.se,  samma med bondgården, bultbräda och stapelbara ringar från Kids Concept, träbil från Jabadabado!
 
Emilia gillar att pyssla, måla, plocka med lego, leka med bilar, leka med dockor, titta på film (Molly Mus och Byggare Bob är favoriterna) och hon gillar även att hålla på med playdohlera, så tillbehör där såsom formar osv är också uppskattat! Och förresten, vi har precis börjat läsa saga för henne på kvällarna så lite längre pekböcker med fina sagor i är också bra!

Emilia två år!

2013-03-25 07:20:06


Tips till vad vi önskar oss till Emilias tvåårsdag! Hängare högst upp till vänster - Kids concept, Fönsterlampa under  - Kids concept, påslakanset i juniorstorlek - Färg&form, taklampa till höger - Kids concept, docksäng - Kids concept, stapelbara klossar - jabadabado. Samtliga produkter finnes hos jollyroom.se men även lekmer.se och jag tror att Vita rummet har en del av dessa saker! Det kommer att komma upp en till önskelista också.

Emilias tvåårsdag

2013-03-25 07:02:12
Funderar lite på när de börjar sova i juniorsäng efter att man tagit bort ena sidan? Framåt slutet på sommaren eller kan man börja redan runt hennes tvåårsdag? (som är om ca två månader) Hur har ni andra som har små gjort? Jag har iallafall redan börjat spana litegrann och har mailat på en säng från blocket, det går ju att ställa den i förrådet under tiden den inte används. Här är en jättefin från IKEA som jag gillar!
 
  
Superfint påslakanset från Färg&form är ju givet, detta matchar hennes fina förvaringslådor i samma mönster! Detta är även ett presenttips till er som kommer på Emilias kalas, vi önskar oss detta i juniorstorlek och inte spjälsängsstorlek eftersom det är så kort tid kvar med spjälis nu!

Över förväntan!

2013-03-25 06:50:00
Men oj så bra natten gick utan ena sidan till spjälsängen. Mamman i hemmet fick för sig att bara prova igår så att morgonen blir smidigare. Skruvade bort ena sidan, la hennes extramadrass bredvid sängen ifall hon skulle ramla och så la jag mig på den, läste saga en stund, sa godnatt som vanligt och gick ut ur hennes rum. Två, tre gånger fick vi hämta henne för hon var på rymmen men sen blev det tyst och hon somnade! 
 
05:30 hörde vi små, snabba, tassande steg i hallen påväg in mot oss, hon sa "heeeej" och kröp upp i våran säng, låg där och myste en liten stund innan vi gick upp! Så himla skönt, slipper vi vakna till skrik och panik över att hon ska upp utan nu kan hon gå upp själv och in till oss! Skulle hon börja leka så vaknar vi ju till, hon låter ju rätt mycket, vi vaknade ju bara av stegen imorse liksom. Plus att det inte finns något farligt i hemmet i och med att vi barnsäkrat när hon började krypa! 
 
Nu sitter jag med kaffe och vi ser på Molly mus, åt frukost ihop alldeles nyss. Idag ska jag skriva en hel uppsats och sedan i em ska jag ge mig ut på pyjamasjakt, Emilia behöver ett par stycken och ett par morgontofflor till både stora och små. Kram på er!
 

Myser

2013-03-24 08:02:08

Godmorgon! Pappan är iväg och handlar frukost, kylskåpet ekar tomt eftersom vi var borta hela dagen igår. Jobb för mamman och sen direkt in till Karlstad/Forshaga för att fira Daniels kusin Malin som fyllt år! Så vi kom hem sent igår men loppan höll sig vaken i bilen. Så mysigt med små utflykter! Älskar familjelivet. Idag är jag hängig, matt och ont i kroppen, dock ingen feber men har lyssnat på kroppen och sjukanmält mig. Så idag ska jag sova när Emilia sover middag. Kram på er


Loppan

2013-03-22 09:21:11

Dags att gå upp mamma! Jises vilken bestämd liten donna vi har här hemma, inatt ska hon sova hos mormor, ska bli skönt med lite egentid. Kram på er


Pluggiliplugg

2013-03-20 09:16:47
Sticker in till universitetet och träffar studiegruppen! Trevlig onsdag på er!


Åh visst har jag inte visat er Emilias nya gummistövlar? Fantastiskt söta!

Effektiv

2013-03-20 07:43:00

Startade dagen med mys alla tre i sängen vid 6:30, vid 7 gick mamman och loppan upp för frukost, jag passade på att diska undan diskberget då (ge mig en diskmaskin tack!) och satte mig sedan ner bredvid kladdfia! Havregrynsgröt med sylt gick ner imorse, ska se till att lägga en beställning på min mormors sylt, så jäkla god. Sen har jag även hunnit med att baka en smuldegspaj med hallon och blåbär till dagens träff med studiegruppen, innan klockan ens är 8 på morgonen haha. Detta småbarnsliv, man blir inte riktigt klok av det! Men skönt att det är gjort. Loppan ska lämnas på dagis vid nio, då åker jag hem och skriver det sista innan det är dags för universitetet vid tio, halv elva. Ikväll är det Easyline (stationsträning) med mamma! Det ska bli så kul, två vinnarskallar, slutar med att båda har blodsmak i munnen och kippar efter luft! Haha nädå det ska bli kul. Kram på er


Update

2013-03-19 20:41:21


Idag har vi haft finbesök av Linnéa och Olivia, sjukt mysigt. Här myser Daniel med sin brorsdotter!
 
Hej på er, vet ni vad, jag är klar, klar, klar med kompletteringen och nästintill klar med frågorna, tur att min studiegrupp ska ses imorgon och gå igenom alla tillsammans. Hoppade in och jobbade idag 11-14 vilket till en början gav mig ångest pga tidsbrist men nu i efterhand känns det bra, eftersom att jag ändå hunnit klart med det jag skulle. Skrivit lite på nästa veckas uppsats också, sjukt skönt! Imorgon ska jag som sagt in till universitetet och sen ska jag hem och mysa. Kram på er

Ett tecken?

2013-03-19 09:20:39


Vaknat flera gånger inatt mellan alla drömmar, drömde att jag jobbade och det var kaos, folk överallt och inget var där det skulle vara och alla skrek på mig, sen var jag på universitetet och hade missat en hel kurs för det inte stod på mitt schema, alla skrek på mig där, hade fått underkänt på allt och ville hoppa av skolan. Jises, är det ett tecken på att jag ska ta det lite lugnt? Kanske, men jag har liksom inte tid att ta det lugnt just nu! Plus att på dagarna mår jag ju bra, visst lite stressigt mellan varven och speciellt nu när jag åkt på komplettering och tackade ja till jobb idag när jag egentligen inte riktigt har tid men å andra sidan är jag strax klar med veckans frågor och kan ikväll göra klart kompletteringen och börja på nästa veckas uppsats.. Pust

De som får mig att klara av saker jag inte trodde att jag kunde

2013-03-18 21:01:34


Suck

2013-03-18 18:02:49


Suck och pust, en ilsken tvååring som nattas av sin pappa och en mamma som sitter här och svär lite över plugget, frågor som ska vara klara till torsdag, uppsats nästa vecka och så fick jag självklart lite komplettering på förra uppsatsen (inte så mycket så det går på en timme eller två) men suck vad trööött jag blir, ge mig sommar och mina timmar på jobbet istället så jag kan få vila från plugget, haha så trött på det och då har det gått knappt ett år av fyra. Jajjemän.... men, träningen gick utomordentligt bra idag och vi har hunnit med ett besök hos min mormor och morfar, så dagen i sig är det inget fel på. Kram på er

Just nu

2013-03-18 10:46:00

Lax med citronsås i ugnen och potatis på spisen som senare blir potatismos med smör i, mmm! Har lämnat Emilia på dagis och ska nu hänga tvätt medan maten blir klar och sen iväg och träna, efter det plugg!


Lugna veckan

2013-03-18 08:07:00

Godmorgon måndag! Denna vecka är otroligt lugn än så länge vilket är otroligt skönt. Idag ska loppan till dagis 10-15, jag ska städa, plugga, träna och så har jag lite småärenden. Imorgon är det bara plugg på schemat och sen träning på kvällen, onsdag ska jag in till universitetet för att träffa min studiegrupp och sen är det inget mer denna vecka förutom lite jobb. Kram på er!


Söndag

2013-03-17 10:18:00

Dagen startade 8:30 då jag slog upp mina blå och bytte av pappan som varit vaken med loppan sen strax efter halv sju. Åt frukost, tittade på Molly mus och så kaffe förstås. Nu badar loppan och jag ser på, lilla hjärtat så söt med alla badleksaker och tvättar håret själv genom att hälla vatten över huvudet. Nu ska hon strax upp och jag ska klä henne, dags för mig att väcka pappan så jag kan fixa mig inför jobb 12-20! Kramar


Fint med gult från Mini Rodini

2013-03-16 07:01:00

Älskar märket Mini Rodini, det är inte superdyrt men inte billigt heller, någonstans mitt i mellan! Fastnat för så mycket i deras vår/sommar kollektion.. Speciellt denna byxdress! Fint det är med gult, tänk med vita små sandaler till och ett gult spänne i luggen.. Och det bästa: små barnsben i sommar! Åh!


05:00

2013-03-16 06:02:00

Imorse vaknade loppan 05 och ville upp. Pappan hämtade henne och la henne mellan oss, hon var sådär varm och go i bara blöjan, hennes lilla mage och rygg alltså, ååh så mysigt att vara alldeles nära. Hon tog ut sin napp och pussades med mig flera gånger, så go! Till slut gick vi upp och nu har vi ätit frukost och ser på Molly mus, kaffe till mamman som ska jobba 8-15 idag tack! Puss på er


Dagen

2013-03-15 23:33:00

Bilden är på dagens mamacita påväg in till universitetet! Idag har jag haft Linnéa W här på fika och bokning av Liseberg i sommar, universitetet för seminarium efter det, hämta loppan på dagis, hem och upp till Helena en snabbis, träning, mat och så mys med mitt hjärta framför film! Imorgon väntas jobb 8-15, ses på Max!


Kladdkaka

2013-03-14 11:52:00

Idag mina vänner är jag leeeedig. Från både plugg och jobb. Jag har storstädat, fått i mig lunch och bakat en kladdkaka inför eftermiddagens besök! Så skönt. Nu ska jag vila innan loppan ska hämtas på dagis! Kan ju i och för sig se över svaren på seminariefrågorna, för ikväll 19:30-20:30 är det pump (styrketräning) så ikväll lär jag inte plugga. Kram på er


Oj oj

2013-03-13 20:34:00

Idag har jag visst glömt att blogga! Uppe med loppan vid 7, frukost, mys och dagis, jobb för mamman, sen in till universitetet, hem för mat och mys med familjen och loppans farmor, sen hämtade jag lillasyster efter hennes dans och nu har vi bakat chokladbollar och ska se på top model. Kram på er!


Träningen

2013-03-12 13:11:35

Fina toppar från Nike

Igår var jag iväg på två lunchpass, cx & indoor (mage+rygg och så kondition) jises så skönt att äntligen vara tillbaka på banan efter tre veckors förkylning kombinerat med mkt jobb vilket gjort mig ännu mer förkyld! Så nu är jag inbokad på torsdag, då är det dags för pump (styrketräning) och fredag är det indoor igen, kondition alltså. Älskar verkligen att träna, det ger mig ny energi i vardagen. 

Pärlan

2013-03-12 12:27:00

Tittar ut genom köksfönstret och möts av denna pärla, älskar vår bil Leif. Bästa bilen! Wroom ska snart åka i den och hämta loppan följt av mys hos Linnéa & Oliviabusan. Kram på er nu dricks det kaffi här, morgon och lunch annars dör jag trötthetsdöden. Haha


Kan knappt bärga mig när jag ser titeln

2013-03-12 12:15:00

Alltså okej själva ämnet historia - sjukt intressant och kul. Men på akademisk engelska?! Nä du tack.


Framåt

2013-03-12 08:51:00

De här små stegen som småbarnslivet bjuder på är helt fantastiska att vara med om. Igår tog vi bort bygeln i matstolen och hör och häpna - hon sitter kvar, häver sig inte framåt och väntar kvar innan vi hjälper henne att gå ner. Så duktig! Lilla loppan som nu för tiden har någon form utav trotsperiod där dagarna består av små kamper. Ena dagen om tandborstning, andra om påklädning och den tredje om att man faktiskt inte får gå inomhus med skor. Men man väljer sina kamper och ibland får hon lite som hon vill men långt ifrån alltid. Vissa dagar kliver jag över henne när hon ligger på mage på golvet och skriker över något hon inte får och vissa dagar bär jag henne raklång genom Maxi för att hon inte får hålla i scanningsdosan. Hon kan vara hur jobbig som helst men en sak är säker - hon är det bästa som finns och jag älskar henne mest av allt i hela världen. Tack för att jag får vara din mamma Emilia.


Molly mus

2013-03-11 07:50:00

Myser framför Molly mus!


Helgen

2013-03-11 00:00:00

Helgen har bestått av jobb, två nattpass och så 11:30-20:30 idag. Ledig imorgon och tisdag, ska bli så skönt. Bilden är från i lördags då vi träffade våra saknade vänner Lovisa och Aiden!


Finaste i hela världen!

2013-03-10 23:56:23


Loppans rum

2013-03-09 18:21:00

Lite nytt i Emilias rum, en pyssel-låda, förvaring till kritor och en liten kärlekstext som inte syns på bild.


Godmorgon lördag

2013-03-09 11:35:00

Hej på er! Nu har jag slagit upp mina blå efter att ha jobbat natt. I em ska vi träffa Lovisa och Aiden, hjälp vad längesen det var, ska bli så himla mysigt att ses! Nu ska jag ta mig upp ur sängen, kaffe nästa tack. Kram på er


Jobb

2013-03-09 00:36:00

Är på jobbet mitt i natten och ska jobba, sjukt tröttis men så gott att sova sen, bästa känslan!


Sådärja

2013-03-05 21:29:00

Helgen bestod av riktigt intensiva jobbtimmar! Igår körde jag stängning och idag har jag varit leeeedig! Umgåtts med mina fina hela dagen. Imorgon blir det universitetet och sen hem. Kram på er


Ledig

2013-03-01 10:27:00

Idag är jag ledig fram till ca 14 då jag ska in till Örebro! Sen direkt till jobbet så jag är inte hemma förrän sent ikväll.. Kram på er


RSS 2.0